نوزدهمین دوره مسابقات بین المللی ربوکاپ ایران به همت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی و همکاری باشگاه پژوهشگران جوان و کمیته ملی ربوکاپ از ۳۱ فروردین تا ۲ اردیبهشت در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران برگزار میشود.
مرتضی موسیخانی بنیانگذار و رئیس کمیته ملی ربوکاپ ایران درباره جزئیات نوزدهمین دوره مسابقات بین المللی ربوکاپ ایران اظهار کرد: این مسابقات با حمایت و کمک دانشگاه آزاد اسلامی و با محوریت واحد تهران مرکزی و همچنین با همکاری باشگاه پژوهشگران جوان و کمیته ملی ربوکاپ از ۳۱ فروردین تا ۲ اردیبهشت برگزار میشود.
وی افزود: مسابقات در دو بخش دانشآموزی و بزرگسالان در ۲۱ لیگ برگزار میشود. مسابقات در محل نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار میشود. نسبت به سال گذشته در تعداد تیمهای شرکتکننده رشد بیست درصدی داشتیم و حدود ۵۰۰ تیم ثبت نام کردند که بعد از تایید صلاحیت ۴۰۰ تیم به مسابقات راه پیدا میکنند. مهمانان خارجی در بخش شبیهسازی شرکت میکنند و حضوشان در مسابقات منوط به پروسه اخذ ویزا و تامین هزینه سفرشان است. به همین دلیل ما هنوز آمار نهایی حضورشان را نداریم.
موسیخانی ادامه داد: این مسابقات از سوی فدراسیون جهانی به عنوان با کیفیتترین و معتبرترین مسابقات غرب آسیا شناخته میشود و هر سال با حمایت فدراسیون جهانی ربوکاپ برگزار میشود. همچنین برندگان به مسابقات جهانی که تیرماه در برزیل برگزار خواهد شد اعزام میشوند.
رئیس کمیته ملی ربوکاپ ایران تشریح کرد: مسابقات امسال در بخش دانشجویی در لیگ خودروهای خودران با توجه به حاکمیت هوش مصنوعی در صنعت خودرو با استقبال خیلی خوبی مواجه شد. همینطور در لیگ رباتهای پرنده، صنعتی، دمو و شبیهساز دوبعدی فوتبال مسابقات برگزار خواهد شد. در بخش دانشآموزی نیز ۹۰ تیم درلیگ رباتهای فوتبالیست و امدادگر در بخشهای مختلف، لیگ دمو، شبیهسازی ، نمایشی و رباتهایی که در محل ساخته میشوند، برگزار خواهد شد.
وی افزود: همچنین در محل برگزرای مسابقات میزگرد و سخنرانی و جلساتی با هدف ترویج این دانش با موضوع هوش مصنوعی برگزار خواهد شد. افتتاحیه مسابقات صبح روز یکشنبه و اختتامیه سهشنبه بعدازظهر برگزار خواهد شد.
موسیخانی تصریح کرد: ۵۰ نفر از دانشجویان واحد تهران مرکزی به عنوان نیروهای داوطلب و همکاران واحد تهران مرکز و باشگاه پژوهشگران جوان با تمام توان تلاش میکنند تا مسابقات به بهترین شکل برگزار شود. همکاران ما در کمیته ملی هم برنامهریزی یکساله کردند و بعد از طی کردن مراحل و ارزیابیهاب لازم مسابقات به صورت منسجم و با کیفیت بالا برگزار خواهد شد. مردم، دانشآموزان، دانشسراها، مراکز رشد، فرهنگسراهای شهرداری و مراکز علمی میتوانند از مسابقات بازدید کنند و بازدید برای عموم رایگان است.
وی گفت: دستاورد این مسابقات آشنایی با هوش مصنوعی و رباتیک است. همچنین بستری است که سازندگان محصولات میتوانند محصولشان را به رقابت بگذارند و نقاط قوت و ضعفشان را شناسایی کنند. همچنین یک همکاری تیمی شکل میگیرد و تبادل دانش بین تیمها اتفاق میفتد. شرکت کنندگان و جوانان وقتی میبینند کارهای انجام شده به ثمر رسیده، به خود باوری میرسند و میتوانند در سطح جهانی محصولات ارزشمندی تولید کنند و آینده خوبی برای خودشان رقم بزنند. مهمترین اتفاقی که در ربوکاپ میافتد، بیش از رفتن به مسابقات جهانی، یادگیری و رشد و تعالی خود شرکت کنندگان است. امیدواریم در سالهای آینده شاهد حضور گستردهتر جوانان عزیز کشورمان باشیم.
منبع: خبرگزاری ایسکانیوز