برگزاری نمایشگاههای تجاری و مشارکت در این رویدادها قدمتی چند صدساله داشته و در دهه های اخیر و با رشد تکنولوژی و رواج ابزارهای جدید از یکسو و نگاه توسعه ای کشورها به مقوله رویدادهای تجاری به عنوان یگانه مسیر حضور در بازارهای جهانی و رقابت با سایر کشورها از سوی دیگر، اقبال به رویدادهای تجاری از جمله نمایشگاههای بین المللی – تخصصی چه از حیث برگزاری ، چه از حیث مشارکت به عنوان غرفه دار و چه از نظر بازدیدکنندگان به شدت افزایش یافته است.
شاید در روزگاری، معیار موفقیت یا عدم موفقیت یک رویداد نمایشگاهی، فقط و فقط در تعداد بازدیدکنندگان آن ( فارغ از ویژگیهای بازدید کننده ) خلاصه شده و نگاه کمی به نمایشگاهها بر سایر ویژگیها و خروجیهای رویدادها تفوق داشت. اما امروز ، آن چیزی که یک رویداد نمایشگاهی را جذاب و اثر گذار می کند؛ دو مولفه بازدیدکننده متخصص و حرفه ای و برنامه های جانبی نمایشگاه بوده که در کنار انجام مذاکرات تجاری با غرفه داران، شرایط مفیدی برای بهره برداری از رویدادهای تجاری و نمایشگاهی فراهم می کند. این تغییر رویکرد در حوزه برگزاری و مشارکت در نمایشگاهها، بیش از هر چیز مدیون وجود رسانه های مختلف چه در حوزه خبری و چه در حوزه تحلیلی است که توانسته است فضای جدیدی در حوزه اطلاع رسانی فراهم نماید.
امروزه با گسترش فضای مجازی؛ رسانه ها، آن هم از نوع تخصصی (نه رسانه های تصویری و شنیداری عمومی ) به عنوان ضلع سوم مثلث برگزاری نمایشگاهها، معرفی شده اند و در کنار غرفه داران و بازدیدکنندگان متخصص، نقش بی بدیلی در رونق و توسعه فعالیتهای نمایشگاهی و اثرگذاری آنها ایفا می کنند. استفاده از تکنولوژی روز دنیا در رسانه ها و توسعه روز افزون استفاده از فضای مجازی به ویژه بعد از همه گیری ویروس کرونا (و در نتیجه؛ کاهش برگزاری رویدادهای حضوری) فرصتی را فراهم کرد تا رویدادهای تجاری و نمایشگاهی به صورت مجازی به فعالیت خود ادامه داده و بنیان خود را حفظ کنند. این استمرار فعالیت و تلاش برای توسعه در بدترین شرایط محیطی، فقط زمانی به نتیجه مطلوب خود رسید و فضای نمایشگاهی را از گردنه سخت بحرانها نجات داد که رسانه های تخصصی نمایشگاهی، رسالت خود را به خوبی انجام داده و با وجود کاستیها و مشکلات اقتصادی فراوان، مقدمات و زیربنای فعالیتهای نمایشگاهی را بازسازی کردند. اطلاع رسانی دقیق و تخصصی، انتقال اطلاعات فنی متناسب با هر رویداد و تلاش برای جذب جامعه مخاطبان متخصص از جمله امتیازات و مولفه های منحصر به فرد رسانههای تخصصی بوده که با استفاده از این شاخصها، مسیر ناهموار توسعه نمایشگاهها را هموار و آینده مثبتی را برای آن پیش بینی می کنند.
نکته پایانی اینکه هر نوع هزینه برای ارتقای رسانه های تخصصی، سرمایه گذاری محسوب شده و لازم است در نگاه مدیران اقتصادی و تجاری خصوصی و دولتی در خصوص رسانه های تخصصی تغییر ماهوی صورت پذیرفته و از مجموعه هایی هزینه زا به نهادهای سرمایه گذار تبدیل شود.